TELEPÜLÉS
Térkép
Utcanévjegyzék
ÖNKORMÁNYZAT
Általános közzétételi lista
Képviselő-testület
(ülések)
Bizottságok
Közös Önkormányzati Hivatal
Rendeletek
Nemzetiségi Önkormányzat
Hirdetmények
Aktuális hírek
Letöltések
INTÉZMÉNYEK
Művelődési Ház
Tájház
Orvosi Rendelő
Egészségház
Házi Segítségnyújtás
Gyógyszertár
Posta
Takarékszövetkezet
KULTÚRA
Múzeumok - Tárlatok
Civil szervezetek
Egyházak
SZABADIDŐ
Tulipános láda
Báta Ízekre Szedve
Rendezvények
Csillagtúrák
Duna-Dráva Nemzeti Park
 


2016.
    
Tisztelt Vendégeink!

Továbbra is változatos és ízletes finomságokkal várjuk a már meglévő és új vendégeinket az Édes Sziget Cukrászdába.
Megrendeléseiket a kívánt időpont előtt minimum 1 héttel legyenek szívesek jelezni!

    
2015.
         
2014.
    
  • Értesítjük kedves vendégeinket,hogy az Édes Sziget Cukrászda július 4 -július 6-ig ZÁRVA TART.
  • Óvodai beíratás a 2014/2015-ös nevelési évre: 2014. április 23.
    Részletek »   
2013.
     

Báta Község Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2012. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2011/2012. tanév második és a 2012/2013. tanév első félévére vonatkozóan
 
Báta Község Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2012. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára

A Budapest Millenáris Parkban 2011. szeptemner 30-án rendezett HunDidac Taneszköz- kiállításon iskolánk Tolna megyét képviselte, mint előminősített referencia intézmény, bemutatta jó gyakorlatait.

Képek »


Szeretettel és tisztelettel meghívom a község lakosságát 2011. augusztus 20-án megrendezésre kerülő Falunappal egybekötött Elszármazottak Találkozójára, valamint Hunyadi János szobrának avatására.

Részletes program »


Szent Vér búcsú

Egyházmegyei zarándoklat, eucharisztikus lelki nap és gyalogos zarándoklat - Báta 2011. július 9.
FIGYELEM!

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a bátai ivóvíz hatékony fertőtlenítése megtörtént. A Tolna Megyei Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Szekszárdi, Bonyhádi Kistérségi Népegészségügyi Intézete (hatóság),

ÉTKEZÉSI, ITALFOGYASZTÁSI CÉLOKRA A VÍZHASZNÁLATOT 2011. FEBRUÁR 19. NAPJÁTÓL ENGEDÉLYEZI.

A TÁJÉKOZTATÁST A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Szekszárdi Kistérségi Népegészségügyi Intézet 781-23/2011. számú határozata alapján adtam ki.

Báta, 2011.02.18. 14:20

Huszárné Lukács Rozália sk.
polgármester


 

• Fotóalbum: Bátai illegális hullák telep felszámolása és a terület rehebilitációja„A” TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot
felsőoktatási hallgatók számára
a 2010/2011. tanév második és a 2011/2012. tanév első félévére vonatkozóan
 
„B” TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot
felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára• EU támogatásból lehet komposztáló ládához jutni (rövd cikk)

• EU támogatásból lehet komposztáló ládához jutni (tájékoztató)

• Ne dobja ki az ablakon

• Jelentkezési adatlap2010


A Bátáért Egyesület Elnöksége tisztelettel meghívja
2010. szeptember 24-én, pénteken 16 órára a


Fekete Gólya Ház
ünnepélyes átadására.


Helyszín: Báta, Fő utca 306.
Részletes meghívó »
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy 2010. június 25-én (pénteken) egész napos ügyfélfogadást tartunk.

2010. július 1-jén, valamint 2010. július 2-án az

ügyfélfogadás szünetel!
Örömmel értesítjük a település lakosságát, hogy a DDOP-5.1.5-/B-09-2009-0012 jelű „Báta Fő utca csapadékvíz hálózatának kiépítése II. ütem című pályázatot eredményeknek ítélte a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője és a 68.702.318,- Ft összegű beruházást 61.832.086,- Ft, azaz 90 %-os támogatási arányban támogatja.
A pályázat keretében a Fő utca 26 házszámtól a Polgármesteri Hivatal épületétig, mindkét oldalon kiépítésre kerül a szilárd burkolatú vízelvezető árok.
Célunk, hogy a Fő utca épített értékeinek védelme, a településen élők élet és lakhatási körülményeinek, valamint a településkép javítása.
A támogatás magába foglalja a kiviteli tervek kidolgozását és engedélyezését, valamit a csapadék víz árok építését.
A munkálatok a közbeszerzés lebonyolításával elkezdődnek.

Örömmel értesítjük a település lakosságát, hogy a Báta Községi Önkormányzat DDOP-3.1.1.-09-2009-0004 számú, „Polgármesteri Hivatal épületének akadálymentesítése” című pályázat megvalósítása 2010. március 20-án zárt. A pályázat keretében kivitelezésre került az épület oldalbejáratához vezető akadálymentes parkoló, a bejárati ajtóig vezető rámpa, a hőszigetelt és megfelelő szélességű bejárati ajtó, a földszinten akadálymentes vizesblokk. Az épület föld és I. ügyfélszolgálatot biztosító szintjeink cserére került a burkolat, ami a látás és mozgássérültek számára vezetősávval ellátott. A I. szintre korlátlift került kiépítésre amelynek használatához minden dolgozó képzésben részesült. Az épületben elhelyezésre került a hallássérülteket szolgáló mobil indukciós hurok és a titkársági szobában kiépítésre. Az épület területén elhelyezésre kerültek az információs táblák, látássérültek információjával. A pályázat támogatása 11.664,675,- Ft, amelyhez az önkormányzat 613.931,- Ft 5%-os önerőt biztosít.
A pályázat megvalósítása TOSINA Tolna Megyei Siketek, Nagyothallók Egyesülete, és a Vakok és Gyengénlátók Egyesületet közreműködésével valósult meg.
 

Örömmel értesítjük a település lakosságát, mint már tapasztalták, hogy a Polgármesteri Épület Homlokzata felújításra került a UMVP.III. tengely 135/2008.(X.18.) FVM rendelet alapján, amelyhez a kalkulált pályázati támogatás 15.102.684,- Ft, az önkormányzat a 25 %-os Áfa összegét önrészként vállalta fel. A támogatás terhére az épület területén cserér kerültek a nyílászárók. Felújításra került a homlokzat, hőszigeteléssel, cserére került a csatorna és villámhárító rendszer. A homlokzaton felújításra került az előtető, ami az akadálymentes rámpa végéig megépült.
A pályázat megvalósításával a hőszigetelt nyílászárókkal, a hőszigetelt homlokzattal egy költségtakarékos fenntartású, küllemben a településképbe illő épület került átadásra.
 

A települési önkormányzat és a Bátai Ifjúságért Egyesület örömmel értesíti a település lakosságát, hogy az Művelődési Ház parkjában, az irodaház felöli sportolásra alkalmas területen, az FGSZ Földgázszállító Zárkörűen Működő Részvénytársaság Siófok anyagi támogatásával, 2010. 05.18-ig megépítésre kerül egy 18 x 30 m-es sportpálya. A pálya 50 fős lelátóval, 2 db kézlabda kapu – labdavédő hálóval, tenisz és röplabda állvány felállítási pontokkal kerül kivitelezésre.
A megvalósítás: FGSZ Földgázszállító Zárkörűen Működő Részvénytársaság Siófok egysége a településen átadó állomást létesít. Az Rt. beruházásának megjelenése a településen várhatóan jelentős fellendülést eredményez. Az Rt. megkereste a Báta Község Képviselőtestületét, és sport – kulturális célú felajánlást tett. Az önkormányzat a felajánlást elfogadta és a tulajdonában levő, Művelődési Ház parkjában jelölte meg a fejlesztés területét.
A települések fejlesztési terve a települések fenntartásában és fejlesztésében a civilek aktív bevonását és közreműködését elvárja, valamit az Rt. ajánlása, így a képviselőtestület a megvalósítást a Bátai Ifjúságért Egyesület –re bízta.
Az építkezés elkezdődött. Az átadás tervezett időpontja 2010.05.18. amelyre a település laposságát szeretettel várjuk.
Az átadás előtti további tervezett munkálatokra az egyesület vezetősége várja támogatók felajánlását.
Géringer Izabella elnök.

A Bátai ÁMK a Pécsi Tudományegyetemmel konzorciumban a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében az „Integrációs közoktatási referencia intézmények minőség biztosítása, szakmai szolgáltató hálózatokkal történő együttműködésük támogatása” témában benyújtott pályázatát támogatásra érdemesnek ítélte. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A konzorcium támogatása közel 31 millió Ft, amelynek kétharmada az óvodában és az iskolában jelenleg is folyó pedagógiai fejlesztő munka folytatását segíti. 45 nap áll rendelkezésre a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat előkészítésére.ÚMVP Arculati elemekről a kedvezményezettek figyelmébe!

Közzétesszük az ÚMVP bármely intézkedése keretében támogatást nyert kedvezményezettek által a projekt megvalósulási helyszínén kötelezően feltüntetendő arculati elemeket az ügyfél nyomdai partnere által reprodukálható formátumokban.

Mellékelten közzétesszük az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program bármely intézkedése keretében támogatást nyert kedvezményezettek által a projekt megvalósulási helyszínén kötelezően feltüntetendő arculati elemeket az ügyfél nyomdai partnere által reprodukálható formátumokban, illetve a kihelyezés feltételeit részletesen tartalmazó arculati útmutatót.

A részleteket az umvp.eu Dokumentumtárának Arculati anyagai között találják!

A CS3-as jelölésű fájlok Adobe Illustrator (AI) CS3 verzióra lettek visszaállítva, arra az esetre, ha ezzel a verziószámú programmal dolgoznák fel az anyagokat. Amely fájlok mellett nincs ilyen jelölés, azok CS4 verziójú AI-ban készültek. Az .ai kiterjesztésű fájlokat az InDesignnal és az AI-val dolgozó grafikusok tudják használni.

A3 méretű eszközdekorációk külön nem készültek, mert a helyi grafikusok ezeket az A4 140%-os felnagyításával elő tudják állítani.

A CorelDraw-t vagy egyéb programot használó grafikusok az utolsóként feltöltött .zip fájlban található dokumentumokból dolgozhatnak.

Forrás: www.umvp.euVÁLTOZÁS: Leader pályázat beadási határidő NOV. 16.

Báta Községi Önkormányzat értesíti a település lakosságát, hogy a DDOP-3.1.1.-09-2009-0004 számú, a „Bátai Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése” című pályázat támogatásba részesült. A pályázat keretében az épület komplex akadálymentesítésére kerül sor. A támogatási összeg 11.664.675,- Ft. A megvalósítási időszak 2009.09.01-2009.12.31-ig tart.

Báta Községi Önkormányzat értesíti a lakosságot, hogy az UMVP III. Tengely keretében a 135/2008.(X.18.) FVM rendezet alapján a Polgármesteri Hivatal épületének homlokzat felújítására 16.849.697,- Ft támogatásba részesült. A pályázat keretében az épület külső (hőszigetelt) nyílászáró csere, hőszigetelt homlokzat és csatorna felújítás készül el.Tájékoztatjuk a lakosságot és az érdeklődőket, hogy a hagyományos Szent Mihály búcsú megrendezésre kerül 2009. szeptember 27-én (vasárnap).

Árusok és mutatványosok megjelenésére is számítunk.

SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!!!!

Sziebert György
polgármesterBáta község Önkormányzata és oktatási intézménye, a Bátai ÁMK Hunyadi János Általános Iskola és Bátai ÁMK Óvoda elnyerte a TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben” című pályázatot.

Intézményünkben 2009. augusztus 25-én projektindító szakmai konferenciát tartunk. A nap programja szervezés alatt áll.Kedves látogatók! Egy ma reggeli kérésnek eleget téve, azok kedvéért akik eddig nem tudták megnézni a videókat mert nem IE-t használnak, vagy nincs telepítve WMP a gépükön, azok kedvéért föltettem egy stream-serveres változatot is a videókból, amely már elméletileg működőképes minden böngészőben.

A  videókat itt találja »